Airco service

Een goed werkende airco in uw auto zuivert de lucht en zorgt voor een ideale gevoelstemperatuur. Een goed werkende airco staat of valt met regelmatig onderhoud.

Met regelmatig onderhoud voorkomt u lekkages en koudemiddelverlies waardoor uw airco niet meer goed functioneert en stuk kan gaan.

Komt er een muffe lucht uit uw airco? Laat hem dan eens grondig reinigen. Tijdens het reinigen van de airco verdwijnt die muffe lucht en worden bacteriën en schimmels gedood. Ook is het van belang regelmatig het pollenfilter te vervangen. De lucht blijft zo gegarandeerd zuiver en u voorkomt daarmee eventuele allergische reacties. Auto Traas beschikt over de juiste apparatuur en expertise om uw airco optimaal te reinigen, te onderhouden en waar nodig te repareren.

 

 

Gecertificeerd in Airco

Een airco bestaat uit de volgende onderdelen:

Compressor: deze verplaatst het (lage druk) gasvormige koudemiddel naar de condensor (hoge druk).

Condensor: het opgewarmde koudemiddel wordt door de condensor gepompt. Hier staat deze zijn warmte af aan de rijwind of middels een fan. Door de temperatuursdaling wordt het middel vloeibaar.

Filterdroger: deze verwijdert vuil en vocht uit het koelmiddel.

Expansieventiel: het vloeibare koudemiddel in de auto van de airco staat nog steeds onder hoge druk en stroomt naar het expansieventiel. Deze reduceert de druk door een geringe hoeveelheid koudemiddel door te laten.

Verdamper: In de verdamper wordt het koude middel weer gasvormig. Door de drukverlaging gaat het koken en ontrekt warmte aan de lucht van het interieur. De aanjager blaast de lucht langs de verdamper.

Auto Traas beschikt over moderne apparatuur om uw airco van een onderhoudsbeurt te voorzien.

Bel ons